פיתוח תכניות חינוכיות-קהילתיות

פעילויות חינוכיות בבתי ספר

מי”ל לקח על עצמו הקמת מערך חינוכי-קהילתי לחידוש הברית בין האדם למורשתו.
מטרתנו להגביר את הזיקה בין הקהילה למורשתה תוך הכרת הרבדים המגוונים של עברנו ההיסטורי והתרבותי בארץ ישראל.
לשיטתנו יעדים אלו יושגו באופן הטוב ביותר באמצעות אימוץ של אתר היסטורי – ארכיאולוגי על ידי הקהילה הסמוכה לו. סביב האתר יפותחו מגוון פעילויות חינוכיות, המאפשרות לתלמידים משכבות גיל שונות לקחת חלק פעיל בחקר האתר, בטיפוחו ובאחזקתו.

הכשרה מקצועית למחוסרי עבודה

מתוך הניסיון המצטבר של המכון בניהול מיזמים בקהילה, נוכחנו שמחוסרי עבודה הנמנים על פי רוב על שכבות המצוקה בחברה, זוכים לפתרונות אשר מנציחים את עתידם בעיסוקים אשר לא תמיד מכבדים את בעליהם. כך נפלטים אותם אנשים פעם נוספת למעגל האבטלה ותחושת הניכור שלהם לחברה ולקהילה הולכת וגוברת.
מקצוע השימור מאפשר לעוסק בו להיות שותף פעיל ויוצר בטיפוח המורשת התרבותית של הקהילה. בשל כך, המשמר זוכה במקור פרנסה ויתרה מכך בגאווה על עיסוקו ועל תוצרי עבודתו. כך ניתן למתן במידה מסוימת את מידת הניכור שנוצרה בין העובד לקהילתו ולחברה בכלל, לאחר שנים של מחסור ואבטלה.
אף שהמשק הישראלי לא רווי בביקוש למשרות בתחום השימור, המומחים לדבר קובעים שתחום השימור עומד בפני צמיחה משמעותית בשל ההכרה בערך שימור המבנים ההיסטוריים ובצורך התיירותי בפיתוח אתרי עתיקות. ההכשרה למקצוע השימור מאפשרת גם השתלבות קלה יותר בתחום הבניין, תחום אשר על פי רוב יש בו ביקוש לידיים עובדות ואפשרויות ההשתכרות בו טובות.
אנו פונים לתורמים להיות שותפים עמנו בביצוע קורסי משמרים למחוסרי עבודה ואף לאסירים משוחררים. הקורסים יתבצעו על פי תכנית פורמאלית שכוללת 610 שעות לימוד וכן התמחות מעשית. במהלך הקורס, הנמשך חצי שנה, יבצעו החניכים פרויקט שימור אטרקטיבי אשר יזכה לחשיפה רחבה בציבור.
אנו פונים לתורמים לסייע במימון מלגת הכשרה שתאפשר הכשרה לנערים שנפלטו ממערכת החינוך או למחוסרי עבודה לרכוש ידע וניסיון במקצוע השימור.

ניתן לתמוך ב-4 דרכים:
תרומה מקוונת – חד פעמית באמצעות כרטיס אשראי
תרומה לא מקוונת – אנא מלאו את הטופס המצורף ושלחו אלינו
הנצחה – הנציחו את יקיריכם באמצעות תמיכה
מיזמי המגזר הרביעי – המגזר הרביעי הינו מונח חדש המתאר עסקים חברתיים למטרות רווח. בעבר היה מקובל לאבחן בין המגזר הממשלתי (הראשון), למגזר העסקי (השני) ומגזר העמותות (השלישי). אך בשנים האחרונות מתפתח מודל (המגזר הרביעי) לפיו חברות בעלות מודעות חברתית גבוהה מחפשות אפיקי השקעה במיזמים המיטיבים עם הציבור אך בצדם תשואה, גם אם היא צנועה מהמקובל. מכון ישראלי לארכיאולוגיה פיתח שורה של מיזמים כאלה ונשמח לדון עמכם על מימושם.

אתם מוזמנים לפנות אלינו לבחינת אפשרויות לתרומה – צרו קשר עם ד”ר אלון שביט מנכ”ל העמותה [email protected]

תרומתכם תסייע לנו לשמר את המורשת ההיסטורית של ישראל.

  • לעמותה אישור לפי סעיף 46 כגוף מוכר לתרומות בארץ, כמו כן לעמותה אישור כגוף מוכר לקבלת תרומות בארה”ב.